On the road to Compostela

On the road to Compostela

zondag 31 juli 2016

Officiële Compostela.

Compostela.
Elk jaar gaan vele duizenden pelgrims op weg naar Santiago de Compostela. Zowel te voet, te paard, met een ezel, als op de fiets wordt op weg gegaan. Dit zijn door de katholieke kerk erkende manieren van pelgrimage. Om je te kwalificeren als pelgrim moet op zijn minst 100 km te voet of 300 km te paard of 200 km op de fiets worden afgelegd. Degene die de tocht voltooit en daarvoor in Frankrijk/Spanje de benodigde stempels verzamelt in zijn pelgrimspas, ontvangt in Santiago de Compostela een officiële oorkonde, genaamd het Compostela. Marcel, de chauffeur van de camionette, heeft al de nodige stempels verzameld. Hij deed dit met veel overtuiging in hotels, mairies, kloosters, bakkers, politie, cafés, en bij iedereen die maar een stempel kon zetten. 

Compostela voor Josephum Hens
Officiële oorkonde van het traject Tournai (Doornik) - Santiago, over 2.200 km
Bij de aankomst in Santiago moet men dan nog zijn Compostellae afhalen. Je moet verklaren dat het voor religieuze of spirituele motivering is dat je het gedaan hebt, devotionis affectu, voti vel pietatis causa.
Marcel bij het bureau voor de Compostela.
Marcel bij de administratieve formaliteiten voor onze Compostela.
Door Marcel, onze geestelijke en drankbegeleider werd dit voor ons gedaan. Met zijn enthousiaste overtuiging zijn we er in geslaagd om het Compostela te verkrijgen. Mijn Latijnse naam blijkt Josephum te zijn.

Vrije vertaling van de Compostela.
Het Kapittel van de Zegenrijke Apostolische en Aartsbisschoppelijke  Kerk van Compostela, als bewaarder van het zegel van het Altaar van de Zalige Apostel Jacobus belast met de taak een bewijsstuk te overhandigen  aan alle Gelovigen en Pelgrims uit alle landen van de wereld, die uit devotie  of omwille van een gelofte de Bedevaartsplaats van de Heilige Jacobus,  onze Apostel, Patroon van de Spanjaarden en Titelheilige, bezoeken, maakt bekend aan allen, te samen en afzonderlijk, die dit zullen nagaan, dat: Josephum Hens dit allerheiligste Godshuis uit godsvrucht toegewijd heeft bezocht.

Ter waarmerking hiervan overhandig ik hem het voorliggend schrijven, bekrachtigd met het zegel van dezelfde Heilige Kerk.

Gegeven te Compostela op de 31 ste dag van de maand juli in het jaar des Heren 2016
De Secretaris van het Kapittel

1 opmerking:

  1. Dikke proficiat voor jou en de hele ploeg met deze schitterende prestatie! Ook heel erg bedankt voor de dagelijkse blog! Knap gedaan !

    BeantwoordenVerwijderen