On the road to Compostela

On the road to Compostela

woensdag 20 juli 2016

Dag 5: Vouillé - Angoulême.

Bestemming Angoulême.
Na de zware marathonrit van gisteren, wacht ons een lichte recuperatierit. De hitte is een stukje minder, de afstand eveneens, en ook het klimwerk is leuker. Meestal vlak, tot zeer licht heuvelend. We rijden door de regio Limousin, bekend voor de bruine koeien, in het departement Vienne. De bestemming ligt in Angoulême.
Bij de start te Vouillé.
Angoulême is de hoofdstad van het departement Charente in de regio Poitou-Charentes. Angoulème is de stad van de stripverhalen.
Waarschuwing, alarmfase 3 voor de grote hitte die aangekondigd wordt.
Parcours.
Het is een relatief licht lopend parcours, weinig zware of lange hellingen. We komen op maximum 180 meter hoogte. De richting is pal naar het zuiden gericht en we duiken steeds verder Frankrijk binnen.
Wegens de koelte in de ochtend en doordat er weinig tot geen wind stond en ook weinig hellingen zijn we volle bak naar het zuiden gestoven.
Jan G. bij zijn dagelijks ritueel voor de start: ketting kuisen. Raar, maar waar. Waarschijnlijk is dat leuk? Ik begrijp dat niet, ben ook maar een simpele duif.
Charente.
We rijden over de rivier La Charente, naar de gelijknamige naam is van het departement.
De Charente.
Even een drankstop.
Angoulême.
De stad ligt op een helling en is gebouwd op een rotsachtig plateau aan de oever van de Charente. Sinds 40 jaar gaat hier jaarlijks in de maand januari het internationaal stripfestival door. De stad van de Bandes Desinées - BD). De stad bestaat uit een bovenstad en een benedenstad. Het stripverhaal (BD's) is overal in de stad aanwezig, van muurschilderingen tot straatnaambordjes in de vorm van tekstballonnen. De kathedraal dateert van de 11de eeuw en is samen met het stadhuis een schitterend gebouw.
Aangekomen en een lekkere Bavik, van de gulle sponsor. We zitten op de trappen van het Palais de Justice  uit 1826 van Angoulême.
Logement.
We logeren in het centrum van Angoulème in het Hotel du Palais.
Om het centrum te bereiken krijgen we nog een pittige helling voor de wielen geschoven.

De statistieken voor vandaag.
Vertrek:                 08.15 uur
Aankomst:            16.15 uur
Afstand:                135 km
Hoogtemeters:      846 meter.
Meteo:                  Zowat een hele gading, vanaf mooie blauwe lucht en 19° om 08.00 uur, tot enkele druppeltjes water. Regen kon men het amper noemen. Een beetje verfrissing, waarbij de temperatuur zakte tot 17°. Rond de middag droog, maar toch nog zwoele maximum van 35°.

Rit 5: parcours Vouillè - Angoulême.
Rit 5 - profiel Vouillé - Angoulême

1 opmerking:

  1. Vandaag toch wat vroeger binnen zie ik op de blog anders alles nog ok met iedereen.
    De groetjes aan iedereen.
    Joskefiets

    BeantwoordenVerwijderen