On the road to Compostela

On the road to Compostela

maandag 18 juli 2016

Dag 3: Rambouillet - Blois.

Rambouillet.
We vertrekken vanuit het Best Western hotel te Rambouillet voor een ritje van 153 km. Het is een bijna volledige vlakke rit met slechts 680 hoogtemeters.
Het zeer sterke BMC team. Ze komen uit Boom, Schoten en Ranst.
Start van rit 3 van Rambouillet naar Blois over 155 km.
Château de Baronville.
Na 29 km fietsen we voorbij het Château de Baronville, in het departement Eure-et-Loir. Het kasteel wordt gebruikt voor trouwpartijen, seminaries en businessmeetings. Wij hebben geen nood aan dergelijke feestelijkheden en maken gebruik om een eerste drankstop, gelegenheid voor toilet, een drankje, en een hapje.
Voila, het sterke BMC team, met 2 Jan'en en mezelf.
Verdes
Deze naam verwijst naar "Voie de Jules César" en verwijst naar een verharde langeafstandsweg aangelegd in de Romeinse tijd. Deze plaats ligt in het departement Loir-et-Cher (Regio Centre). Na 100 km komen we hier voorbij.  We rijden door het Centre van Frankrijk.
Eindeloze graanvelden in het Centre.
Eindeloze graanvelden, weinig tot geen verkeer, stille dorpjes, geen cafeetjes. De aangename frisse ochtendtemperatuur is omgeslagen naar een ware hittegolf. De Fransen spreken als van La Canicule. De warmte zou vanuit de Sahara naar deze streken gevoerd worden. Vertaling naar het Nederlands: Hondsdagen.

Blois.
Deze stad aan de Loire ligt halfweg tussen Orléans en Tours in het midden van Frankrijk in het departement Loir-et-Cher. Het kasteel is een topattractie en een van de bekendste en beroemdste kastelen van de Loire.
Reparatie met helpende handen en lachende toeschouwers.
Op 30 km van Blois, de eerste lekke band vandaag: Gerrit.
Gerrit, gehurkt met zijn mooie nieuwe truitje, zijn vehikel voorzien van een nieuwe band.
Een onverwachte hindernis op 10 km van Blois. Een afgesloten weg. Geen probleem, Eddy, Yves en Marc, stippelden nog gauw een omweg door de eindeloze velden uit. Na enkele kms terug op de voorziene route, hetgeen hier niet zo evident is. Probleem zonder veel poespas opgelost.
Aan de boorden van de Loire te Blois.
Blois: de brug over de Loire.
Logies.
We logeren in een hotel van Holiday Inn groep.  Goede ruime kamer met airo, en met een lift. Dat is niet overal het geval.
Hotel te Blois: Holiday Inn.
De statistieken voor vandaag.
Vertrek:             08.00 uur
Aankomst:        16.50
Afstand:            155 km
Hoogtemeters:  672 meter
Meteo:    De warmte is omgeslagen naar hitte.  Mijn Garmin heeft een maximum van 41° geregistreerd. De gemiddelde temperatuur:  30,3°.
Rit 3: Rambouillet - Blois
Rit 3: profiel Rambouillet - Blois
Vertrek te Doornik.
Nog enkele nagekomen foto's, bezorgd door de chauffeur van Fons, Hugo W., van het vertrek te Doornik.






Geen opmerkingen:

Een reactie posten